Серед всіх компонентів вашого комп’ютера, відеокарта є одним з найдорожчих елементів і неспроста. Основна функція відеокарти полягає в обробці та виведення графічної інформації, без чого неможливо навіть уявити комп’ютер. Відеокарта – це цілий комплекс, що містить безліч компонентів. Тому, при виході її з ладу, доцільним буде звернутися в сервісний центр за ремонтом відеокарти, а не купувати нову.

Доцільний ремонт відеокарт

Зламалася відеокарта, в яких випадках ремонтувати:

  1. Ремонт відеокарти не дешевого сегмента
  2. Доцільно ремонтувати відеокарти, які до зламу в ремонті не були та не “ремонтувалися” некваліфікованими майстрами
ремонт відеокарти коли ремонтувати

Часті злами відеокарт:

  • “Злетіла” прошивка Bios відеокарти, внаслідок розгону, некоректної прошивки, дефекту самої мікросхеми Bios.
  • Обрив ланцюгів живлення, внаслідок перегріву, підключення неякісних блоків живлення, конструктивних недоробок.
  • Відшарування чіпа відео або чіпів пам’яті, внаслідок постійного перегріву.

Діагностика

Звісно, щоб визначити, в чому саме криється причина неполадок, необхідна професійна діагностика. Завдяки багаторічному досвіду роботи та спеціалізованому обладнанню, наші фахівці мають можливість провести повну діагностику вашої відеокарти та зайнятися її ремонтом таким як: перепайка (або реболінг) графічного процесора і чіпів пам’яті відеокарти, ремонт ланцюгів живлення, прошивку мікросхеми BIOS, ремонт системи охолодження (заміну кольорів, термопасти та відновлення термоінтерфейсу), відновлення контактних майданчиків, ремонт / заміну роз’ємів відеокарти й т.д.

Ремонт відеокарт: відшарування чіпів

Відшарування або відвал чіпа відбувається внаслідок перегріву і порушення цілісності BGA пайки, якщо говорити простою мовою пропадає контакт між друкувальною платою і самим чіпом. Щоб усунути дефект існують дві процедури:

ремонт відеокарти відшарування чіпа
  1. прогрів чіпа
  2. реболінг

Перший варіант дешевше, але прогрів чіпа не завжди може дати успішний результат і ніхто не дасть гарантій, що через короткий проміжок часу проблема не повториться (прогрів це тимчасове рішення).

Реболінг – дорожчий метод і більш ефективний, виконується процедура на спеціальній станції, установкою нових BGA контактів.

Також трапляються випадки порушення цілісності контактних доріжок всередині самого відео чіпа (відшаровується кристал від підкладки мікросхеми). В цьому випадку виконати ремонт, на жаль не є можливим.

Ремонт відеокарти чи покупка нової?

Ремонтувати відеокарти варто, якщо проблеми з ланцюгами харчування, з прошивкою БІОС, відшаруванням чіпів пам’яті або відео чипом. Якщо видеокарта не визначається ПК, материнською платою, немає зображення.

Ремонт при відшаруванні відео чіпа буде успішним, якщо раніше картка не ремонтувалася і не прогрівається. Після успішного ремонту рядків служби відеокарти спрогнозувати досить складно (може складати від 1-го місяця до кількох років). Залежить від інтенсивності експлуатації та конструктивних особливостей моделі.

Кожен вирішує сам для себе ремонтувати пристрій або купувати нове, ми ж гарантуємо нашим клієнтам, що візьмемося за виконання ремонту і запропонуємо найвигідніші умови та вартість. Також дамо гарантію, на перевірку виконаних робіт. Порада від фахівців, якщо необхідна покупка відеокарти, краще купувати нову, оскільки покупка б / у відеокарти швидше за все призведе до її ремонту, на ринку б / у техніки дуже багато “Грета” відеокарт, які прослужать не довго.

Зверніть увагу! Відкрите приймаються в ремонт без коробок, без заглушок на роз’єми. В комплекті з відеокартою приймається тільки антистатичний пакет!

Замовте консультацію по телефону

Дзвоніть: 0673436424